In Flames

Metalbandet In Flames, med support av vännerna i At The Gates, Imminence och Orbit Culture intar Hovet den 16 december. 

MEET AND GREET UPGRADE

Nu kan du som har en biljett till konserten uppgradera den till ett Meet & Greet-paket!

Paketet inkl: 
•Tillgång till en intim pre-show Q&A
•Meet & greet med In Flames**
•Gruppfoto med In Flames**
•Limited edition tour poster & setlist; med autografer av In Flames
•Commemorative meet & greet laminate
•Tidig merchandise shopping innan dörrarna öppnas (det som är tillgängligt)
•Begränsat antal platser

** NOTERA: För säkerhetsskäl för artist och VIP-gäster kommer fotomöjligheten av paketet vara socialt distansierad.

OBS: Endast uppgradering, du måste ha en giltig biljett till konserten för att komma in på Meet & Greet. 


KURIOSA

In Flames har alltid visat långfingret till alla som krävt att de ska stanna upp. Trots, eller snarare tack vare det, är bandet idag ett av världens mest inflytelserika och älskade metalband. Med den senaste singeln ’The Great Deceiver’ som släpptes idag tar bandet med sig de prominenta vännerna i At The Gates, Imminence och Orbit Culture till Hovet i Stockholm den 16 december!

Det är svårt att överskatta In Flames betydelse för metalscenen. Först som förnyare av melodisk dödsmetal på 90-talet, som stark influens för 2000-talets framväxande metalcore och på senare tid som ett av den progressiva, alternativa metalscenens allra största och mest innovativa akter. Och är det något som kännetecknat göteborgarna i In Flames sedan bildandet 1990 så är det just framåtsträvan – en djup ovilja att upprepa sig som är sällsynt i en genre omhuldad av oskrivna regler. Den första framgången kom med den numera ikoniska tredje skivan ’The Jester Race’ från 1996 men det var med den stilbildande ’Reroute To Remain’ som bandet fann det sound som de sedan dess förfinat. Som på det senaste, hungriga albumet ’I, the Mask’ från 2019. Tidigare i år återvände bandet med den förkrossande hårda ’State Of Slow Decay’ – den första singeln sedan återkomsten till den anrika labeln Nuclear Blast.

Den 16 december kommer In Flames att tillsammans med vänner att inta Hovet och den 17 december Scandinavium – och det är inte vilka vänner som helst. At The Gates är precis som In Flames en av pionjärerna inom svensk dödsmetal och var avgörande i formandet av det som har kommit att kallas göteborgssoundet. Efter att släppt klassiker som ’Terminal Spirit Disease’ (1994) och den odödliga ’Slaughter Of The Soul’ (1995) tog bandet en paus 1996 för att göra en oväntad men triumfatorisk återkomst med ’At War with Reality’ 2014. Sedan dess har bandet släppt ytterligare två album, senast ’The Nightmare of Being’ (2021) – enligt många deras bästa och mest mångsidiga skiva sedan återkomsten.

Imminence landar någonstans mellan det skoningslöst hårda och alternativrock med sin emotionellt laddade metalcore. Att sedan sångaren och textförfattaren Eddie Berg är en klassisk skolad violinist tillför ytterligare en dimension till den redan mångfacetterade musiken. Bandet släppte nyligen sitt fjärde studioalbum ’Heaven in Hiding’ (2021) och såväl kritiker som fans var eniga: skivan är bandets allra bästa så här långt.

Orbit Culture reste sig från underjorden 2020 med albumet ’Nija’ som gav bandet ett brett erkännande över hela världen för sin tekniska, aggressiva och melodiska dödsmetall. Bandet, som befinner sig i en kreativ zenit, följde redan 2021 upp det hyllade albumet med den mer omedelbara, liveanpassade EP:n ’Shaman’.

In Flames, At The Gates, Imminence och Orbit Culture går alla, på sitt eget sätt, i frontlinjen för metalmusik. Att få se dem samma kväll är inget annat än en ynnest. Missa inte konserten 16 december på Hovet!

Datum & tider

  • Fredag
    16 december 2022

    • 18:30

Inför besöket

Inför besöket

Läs mer

Biljetter

Res hit från hela Sverige

Att ta tåget är inte bara smidigt, det är också ett klimatsmart alternativ. Köp på sj.se eller i SJs app.

Köp tågbiljetter
Res hit från hela Sverige

Vi är fans av fans

Sveriges fan-tätaste köpcentrum! Vad är du ett fan av? Mode? Bakning? Sushiluncher? I Globen Shopping hittar du det mesta du behöver för att odla och fördjupa dina intressen. 

Kolla utbudet
Vi är fans av fans